Logga in

Taggar


Annonser

Vi är experter på pyroteknik - Eje Berglund AB

Nyår

Postad: 27 december, 2011 13:06 av Karin

Ja nu är det snart dags för en av årets mest skräckfyllda upplevelser för många djur (och deras ägare) - nyårsafton. Tyvärr räcker det inte att man försöker hålla djuren skyddade vid tolvslaget, för smällandet börjar redan dagar i förväg. Tänk så mycket onödigt detta otyg ställer till med: nedskräpning, olyckor, rädsla, föroreningar - för att inte tala om vad dyrt det är! Och till vilken nytta då? Att det är "fint"?

För mig är det en gåta att det fortfarande är tillåtet för gemene man att köpa och avfyra smällare/raketer som denne anser bäst lämpat. Var en nyårsafton för ganska många år sedan nere på Stora torget i Borås vid tolvslaget, och det var bland det otäckaste jag varit med om. Folk (gärna rejält berusade) sköt smällare hej vilt, bland annat en smällare som strök håret på en av åskådarna. År efter år läser vi i tidningarna om människor som skjutit av sig fingrar och förlorat synen pga smällare. Hur kan detta få fortlöpa? Precis som med folk som kör fulla säger jag: hade det inte varit för att de kan skada andra så skiter jag fullständigt i om de kör ihjäl sig (eller skjuter en raket i sitt eget ansikte), men nu är det ju så att det faktiskt påverkar andra - som inte bett om det.

En gång för alla: inför förbud mot raketer och smällare! Och om det nu är så viktigt - se åtminstone till att skjutandet begränsas till en kort tidpunkt på en plats, utförs av utbildade och nyktra människor med skyddsutrustning samt städas efter!

Gott nytt (smällfritt) år! 


Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

28 maj. 2018 07:16