Logga in

Taggar


Annonser


Hund i bil

Postad: 21 juli, 2009 09:10 av Helene

Vad är det som gör det så svårt för hundägare att förstå att det blir varmt i bilen på sommaren! Ändå kommer det larm, gång på gång om hundar som lämnas i bilar i stekande hetta. Som tur är, får man väl säga, så verkar det inte vara ett stort problem trots allt, åtminstone inte enligt Lars Bergh som jobbar på våldsroteln i Norrköping. Han säger att den typen av djurplågeri, där hundar lämnas i bilar, inte är ett särskilt vanligt problem. just därför att allmänheten är så uppmärksamma numera. Lämnar någon en hund i bilen en stund så får vi oftast veta det, säger Lars Bergh.

Vad folk heller inte verkar fatta är att värmen inte påverkas nämnvärt av att rutan är lite nervevad, hunden har fortfarande väldigt svårt för att klara av den snabbt stigande värmen i bilen. En hund svettas inte på samma sätt som en människa och når därför en högre kroppstemperatur fortare.

"Hundar tål värme betydlig sämre än människor. De kan inte svettas utan gör sig i stället av med överskottsvärme genom att flämta, vilket inte räcker när det blir för varmt i bilen. Om sommaren behöver det därför inte ta lång tid innan värmen blir olidlig i bilen. Kraftigt flämtande andning, eller att hunden söker skugga, verkar apatisk eller har panik, kan vara tecken på överhettning hos en hund i en bil. Då är det viktigt att snabbt få ut hunden. I akuta nödlägen kan en ruta behöva krossas innan polis anländer". Källa: GP


Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

28 maj. 2018 07:14